Давно шукав бюджетний спін для полювання на кленя, окуня, а також твіча невеликих мінох, тягання маленьких кренків і т.д. Усе що я бачив або не вкладалось у моє поняття «бюджетний», або не відповідало тим вимогам, які я виставляв до палки... Вимоги були наступні:
-
лад. ОСОБИСТО мені подобаються прути «слоу», точніше щось середнє між «слоу» та «фастом». Розумію, що багато хто мені заперечить і скаже що за канонами твічингу спін має бути швидким! Разом з тим мені ДОСИТЬ КОМФОРТНО

твічити маленькі (до 50 мм) мінохи параболиком.
-
довжина. Оптимальною для тих місць, де планую ловити (дерева і чагарники підходять впритул до води) довжиною є 6" (або й менше)
-
тест. Оскільки найбільш вживаними приманками є невеличкі кренки (каміон, бебі кренк, «головастик» та ін), а також вертухи № 0,1, тест в ідеалі був би до 4-5г, але враховуючи течію і характер кленя, думаю, грам до 7...

-
держак. Не будучи закінченим естетом і поціновувачем глЯмуру

, до зовнішнього вигляду ручки висуваю вимоги лише з огляду на її функціональність. Тобто держак має бути коротким (твічити таким зручніше – не впирається у передпліччя), нормальної товщини (для моєї руки).
Зважаючи на усе сказане вище, приємно вразив китайозний продукт Shimano Catana SCATBX 165UL2В. Палочка має зріст 165 см, тест 2-8г. Але, вона була оснащена рахітною і невиправдано довгою ручкою

.

Довелось спробувати замінити держак. Замовив через одну відому на родбільдерських форумах людину необхідні аксесуари

взявся за лікування спіна... Ось що з цього вийшло.

Хочу сказати, що вихідний продукт чудово балансує з Shimano Sustain 1000, на диво непогано кидає легкі (від 1,5г) воблери

!
При модернізації повилазили деякі «боки»

: роблячи деколь, китайці нанесли на нелачений бланк сріблясту фарбу як грунт... вона забилась у мікропори бланку і зараза не хотіла нічим виводитись (розчинники використовувати боявся – тер спиртом), у процесі висихання котушкотримач трошки змістився відносно осі (як показав тест-драйв не критично, але не естетично...

), відстань між шпулею котушки і вхідним кільцем збільшилась на 12-15 см (чим це може загрожувати?), частину бланку, що була під рідним держаком лачив сам лаком з балончику – лак ліг рівно, але якість його не дуже.
Отаке... Залишилось чекати кленевого сезону...
P.S. Даруйте за розтікання «мыслью по древу», але хотілось поділитись... ну і вислухати «фе»...